top of page

Огляд-конкурс дитячої творчості «Франкова криниця» на Лиманщині

Ні, хто не любить всіх братів,

Як сонце боже, всіх зарівно,

Той щиро полюбить не вмів

Тебе, коханая Вкраїно!

І. Я. Франко

Саме під таким акордом 22 березня 2016 року на базі Лиманської загальноосвітньої школи №2 пройшов міський огляд-конкурс дитячої творчості «Франкова криниця», присвячений ювілею Великого Каменяра. З метою підтримки та розвитку творчо обдарованих дітей конкурс проводився у номінаціях:

- конкурс читців громадянської лірики І. Франка (серед учнів 9-11 класів);

- конкурс читців уривків прозових творів І. Франка (серед учнів середньої ланки);

- театралізація казок І. Франка;

- конкурс робіт декоративно-прикладного мистецтва; - конкурс робіт образотворчого мистецтва.

У заході взяли участь школярі 15 міських закладів освіти. Слід відзначити оригінальні підходи деяких шкіл до використання таких засобів театралізації як пісня, танець, музичний супровід, костюми, декорації. Під час інсценізацій Франкових казок учні-актори намагалися передати головну думку й характери художніх образів. Учасники змагань продемонстрували акторську майстерність, оригінальними були й виступи читців уривків прозових творів та громадянської лірики поета-борця.

Учні початкової ланки виявили себе в образотворчому та декоративно-прикладному напрямках, малюючи ілюстрації до казок письменника в довільно обраній техніці виконання та подаючи вироби із пластиліну з теми «Навіяне казками І.Франка».

За сюжетами Франкових творів хлопці 5-8 класів виконували роботу в техніці «випалювання», а старшокласники випилювали динамічні іграшки.

Цікавими були ідеї дівчат 9-11 класів, утілені в роботах за технікою «скраб-букінг». Представлені роботи мали до 10 сюжетних ліній і завершений композиційний вигляд. Огляд-конкурс засвідчив тісну співпрацю вчителів-філологів, образотворчого та музичного мистецтв, трудового навчання, їхнє спільне прагнення на прикладі життя та творчості «поета національної честі» формувати активну життєву позицію підростаючого покоління.

За інформацією відділу освіти Лиманської міської ради


Хмара тегів
bottom of page