top of page

У вінок Великому Каменяреві


Франко звеличив Україну,

Україна має звеличити Франка

Кожна нація має постійні величини, що визначають її самодостатність і неповторний профіль у багатотомному світовому співтоваристві. Серед багатьох інших цю місію в Україні доля поклала і на Івана Яковича Франка, 160-річчя від дня народження якого ми святкуємо цього року.

30 березня 2016 року в стінах Машинобудівного коледжу Донбаської державної машинобудівної академії (м. Краматорськ) відбувся захід, присвячений цій події. До уваги студентів і гостей було представлено літературно-музичну композицію, де присутні мали змогу ще раз поринути у світ поетичного слова, розкрити для себе невідомі сторінки біографії митця.

Великий художник слова, громадсько-політичний діяч, учений, філософ, етнограф і фольклорист, видатний літературний критик, публіцист і перекладач, драматург, пристрасний народний трибун, людина з винятковою пам'яттю і працьовитістю, освіченістю й ерудицією - ось хто такий Іван Франко. Його доля сповнена романтизму і трагізму, великого кохання і життєвої муки.

Глядачі разом із поетом поринули у життя львівської інтелігенції кінця ХIХ ст., відчули ліричний світ душі поета, виражений у танцювальній композиції «Чого являєшся мені у сні…».

Слід зазначити, що проведення таких заходів сприяє вихованню національної свідомості, збагаченню духовного світогляду студентів, учить поважати українську історію та культуру, знати про життя і діяльність Великих Українців. Без минулого немає майбутнього!

Завідувач навчально-методичного кабінету коледжу О. А. Василенко


Хмара тегів
bottom of page