top of page

Слово поета-патріота серед нас

Ушановуючи пам'ять І. Франка, учні та педколектив Петрівської ЗОШ

І–ІІІ ступенів Олександрівського району в березні-квітні провели низку заходів. Згідно з планом роботи бібліотекарем школи Пікаловою Н.І. була оформлена виставка творів видатного письменника.

Як і великий Кобзар, Франко – це провісник національного Відродження України. Його пророцтво ґрунтувалось на палкій любові до України, вірі в сили рідного народу. Віщим словом поета-патріота є цикл його поезій «Україна» в збірці «З вершин і низин». Учитель української мови і літератури Синяк Л.С. підготувала конкурс на кращого читця віршів. Учні продекламували поезії: «Розвивайся ти, високий дубе», «Моя любов», «Ляхам» та інші. Переможцем стала учениця 5 класу Удовіченко Карина. Усіх присутніх зачарувала своїм співом восьмикласниця Вертипорох Таїсія, яка виконала пісню «Не пора…» на слова І. Франка, музику до якої написали композитори Д. Січинський та М. Аркас.

Учителями Воловик А.І. та Янковою Н.П. був проведений диспут-конференція на тему «Щастя. Яке воно?» (за драмою «Украдене щастя»). Учні висловлювали свої думки щодо розуміння щастя в житті людини, порівнюючи із щастям героїв пʼєси.

Учні старших класів підготували презентації життя і творчості геніального поета.


Хмара тегів
bottom of page