top of page

Стежками Каменяра


З метою залучення учнівської молоді до вивчення творчої спадщини українського поета Івана Яковича Франка, формування умінь і навичок літературної та дослідницької діяльності, підтримки юних талантів у Новостепанівському НВК Олександрівського району було проведено урочистий захід «Стежками Каменяра», присвячений його пам’яті. Гостями та учасниками стали учні 1-11 класів, учителі, запрошені батьки.

Під звуки класичної та сучасної музики учні 8-11 класів читали вірші талановитого митця, і кожен із присутніх ніби почув голос поета, поринув у його минуле життя.

Повідомлення ведучого перетиналося з поезією, яка живою раною ятрила душу, заставляла замислитися над кожним почутим словом, зрозуміти той біль, ті страждання, які випали на долю Івана Франка. Веселі й сумні, проникливі та гнівні – поетичні рядки Каменяра нікого не залишили байдужими.

Про життєвий і творчий шлях великого поета і філософа І.Франка інформувала подорож-виставка «Разом з поетом шляхами тернистими». Огляд художніх творів Каменяра «Лиш боротись – значить жить!», представлений бібліотекарем та учнями 8 класу, охоплював увесь обшир літератури та громадської діяльності великого сина України в широкому історичному контексті, розкриваючи центральне місце Франка в національному та літературному житті.

На завершення свята вчителі-філологи представили презентацію, якою ще раз довели, що Іван Франко «внесений до списків найвидатніших письменників світу і його ім'я висічене на гранітних скрижалях історії поруч з іменами найславетніших синів людства».

Учитель-методист вищої категорії

Новостепанівського НВК, керівник

районного МО вчителів української мови

та літератури О.В.Яцковська


Хмара тегів
bottom of page