top of page

Скайп-дайджест «… ми се жиємо в тій щасливій добі відродження… бодай у досвітках тої щасливої доби…

25 травня 2016 року в Краматорській загальноосвітній школі І-ІІІ

ступенів №8 відбувся скайп-дайджест «… ми се жиємо в тій щасливій добі

відродження… бодай у досвітках тої щасливої доби…», присвячений 160-

річчю з дня народження І.Я.Франка. У заході взяли участь десятикласники Волині та Донеччини, організаторами стали вчителі Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради Іванна Сергіївна Лук’янчук, Олена Леонідівна Сироватко та Краматорської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 Краматорської міської ради Чачанідзе Наталя Григорівна, Гранкіна Оксана Валентинівна.

Ми думали, що хвилювання дітей тільки по цей бік екрану, а виявилося (як дізналися після гри), що й по той бік так само. Треба розуміти, що діти

бачили один одного вперше… Але вже з перших хвилин доброзичлива,

творча, невимушена атмосфера панувала в прес-центрах. Напевно,

привітання вчителів, як давніх добрих друзів, зняло напруження, з’явилися посмішки на обличчях і долоньки злетіли у вітанні.

Перемогла дружба, інтелект і любов до невмирущого слова Каменяра.

Сьогодні ми вчилися бути «… українцями без офіціальних кордонів». Шкода, що раніше ми не звертали увагу на пророчі слова І.Франка щодо єдності країни «І се почуття не повинно у нас бути голою фразою, а мусить вести за собою практичні консеквенції. Ми повинні — всі без виїмка — поперед усього пізнати ту свою Україну, всю в її етнографічних межах, у її теперішнім культурнім стані, познайомитися з її природними засобами та громадськими болячками і засвоїти собі те знання твердо, до тої міри, щоб ми боліли кождим її частковим, локальним болем і радувалися кождим хоч і як дрібним та частковим її успіхом, а головно, щоб ми розуміли всі прояви її життя, щоб почували себе справді, практично частиною його…».

І тоді ми будемо справді непереможною нацією Великої України!


Хмара тегів
bottom of page