top of page

У вінок Великому Каменяреві…


У Краматорському НВК (ЗОШ № 32) проведено заходи, присвячені вшануванню пам’яті Івана Франка. Розпочато їх з урочистої лінійки на тему «Я – син народа, що вгору йде». П’ятикласники потрапили у казковий світ Івана Франка, де ознайомилися зі збіркою «Коли ще звірі говорили», намалювали ілюстрації, а вчителі намагалися виховати в дітей бажання творити добро. Для школярів були проведені вікторини за казками та дитячими творами письменника.

Учні 6-7 класів взяли участь в усному журналі «Дитячі роки Івана Франка», а восьмикласники на уроці провели дослідження маловідомих фактів із життя Каменяра.

Старшокласників захопила літературно-музична композиція «ТРИЧІ МЕНІ ЯВЛЯЛАСЯ ЛЮБОВ», вони отримали нагоду помандрувати країною кохання.

Іван Франко кохав жінок, захоплювався ними. Цінував у кожній ніжність і теплоту, таємничість і неприступність. Тричі в житті йому «являлася любов», тричі «в руці від раю ключі держала», і тричі поет утрачав надію на щастя. Нерозділене кохання залишило по собі гіркий присмак. Для Франка «любов – це кара, це сумна в’язниця, Бог від якої заховав ключі».

Учасники заходу поринули у світ спогадів через майстерно виконані вірші зі збірки «Зів’яле листя» та пісні на слова Івана Франка. Присутні пересвідчились, що любов Великого Каменяра до жінки безмежна.

Він мав талант донести до людей свої почуття і створив неповторну пісню великої любові, яка лунатиме вічно. Його життя – «вогонь і боротьба»

Стирає час міста і роки,

Як невгамована ріка,

Але не може стерти кроки

У вічність велета Франка.

Заходи щодо вшанування пам’яті Івана Франка підготували вчителі української мови та літератури Миронова Г. І., Мурашко Ю. О.,

Вераксіч Н. М.


Хмара тегів
bottom of page