top of page

Виставка робіт образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Вклоняємось Каменяреві»

У Покровському районі тривають заходи щодо вшанування пам’яті Івана Яковича Франка. Протягом травня-червня 2016 року в районному методичному кабінеті проходить виставка робіт образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Вклоняємось Каменяреві».

Учні навчальних закладів Покровського району підготували різноманітні сувеніри, що символізують життєвий та творчий шлях Івана Яковича Франка. Серед експонатів виставки портрети письменника в різноманітних техніках: випалювання по дереву, витинанка, аплікація, малюнок вугіллям. Цікавими видалися буклети про Каменяра, календарі, магніти та листівки у техніці скрапбукінг.

Яскраве враження справляє перегляд ілюстрацій до творів І.Я.Франка: аплікації з фетру, композиції в техніці «квілінг», малюнки олівцем. Учні ілюстрували улюблені твори письменника: казки зі збірки «Коли ще звірі говорили», «Фарбований Лис», повість «Захар Беркут, поему «Мойсей», новелу «Сойчине крило», а також поезії « Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Каменярі» та інші.

На виставці гармонійно поєднались різноманітні жанри та види мистецтва. Творчі роботи учнів продемонстрували велику палітру емоцій, своєрідне бачення та глибоке розуміння творчості Івана Франка.

Детальніше про виставку ювілейних сувенірів та ілюстрацій до творів І.Франка, а також про перебіг заходів щодо вшанування пам’яті письменника в нашому районі можна довідатися за посиланням http://ifrankokrasnray.blogspot.com/p/blog-page_64.html

Методист КУ ПРМК Воробйова Н.О.


Хмара тегів
bottom of page